Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

DP Wolrd’de başka makine kullanmayı kabul etmeyen işçiler işten atıldı

GÜNDEM 05.11.2018 - 23:39, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1291+ kez okundu.
 

DP Wolrd’de başka makine kullanmayı kabul etmeyen işçiler işten atıldı

Körfez’de bulunan dünya çapında faaliyet sürdüren DP World’un Yarımca Limanı’nda işçi kıyımı yaşandı.

Körfez’de  bulunan dünya çapında faaliyet sürdüren DP World’un Yarımca Limanı’nda işçi kıyımı yaşandı.   Edinilen bilgilere göre DP World Yarımca Limanı’nda QC operatörlüğü yapan işçilerin iş sözleşmesinde bulunmamasına rağmen başka makineler kullandırılmak istendi, bunun için işçilerin iş tanımları değiştirilmek istendi. QC operatörlerine iletilen bilgi mesajında “Sizlerden farklı makineleri kullanmanızı talep etmekteyiz. Bu uygulama görev tanımıza eklenmiştir. Görev tanımlarınızın son hali sizlere vardiya amirleriniz tarafından ulaştırılacak olup, imzalayarak vardiya amirlerinize teslim etmenizi rica ederiz” denildi.  Gelen bu mesaja tepki gösteren QC operatörleri iş güvenli bakımından da sözleşmelerine uygun şekilde çalışmalarının engellenmemesi gerektiğini ve başka makinelerin kullanmanın iş güvenliğini tehlikeye düşüreceğini belirtmelerine rağmen işveren vekillerinin ısrarından vazgeçmesini sağlayamadı.  5 OPERATÖR TAZMİNATSIZ İŞTEN ATILDI Edinilen bilgilere göre tüm operatörlerin karşı çıkmasına rağmen işçilerin ‘’işinizden olursunuz’’ tehdidi ile birçok operatör yaslara aykırı sözleşmeyi imzalamak durumunda kaldı. Tüm baskılara rağmen imzalamayan 5 QC operatörü ise işten atıldı. Üstelik QC operatörleri tazminatsız olarak işten çıkarıldı. İŞÇİLER YARGIYA BAŞVURACAK İşten çıkarılan operatörler, kendilerine yasalara aykırı bir davranışın sergilendiğini ve konu ile ilgili yasal haklarını arayacaklarını belirtti. Avukatları ile görüşme yaptıklarını belirten işçiler işe iade davaları ile birlikte kötü niyet tazminatı da talep edeceklerini belirtti. Kendilerinin limanın kuruluşundan itibaren büyük emek harcadıklarını ve hiçbir iş disiplinini bozucu davranışlarının bulunmamasına rağmen yasal olmayan bir metne imza atmadıkları için işten atıldıklarını belirten işçiler yargı yolu ile işe döneceklerine inandıklarını belirtti.  Ayrıca işlerinden atılan işçilerin yaşananları DP World’un İngiltere de bulunan merkezine de ilettiklerini ve konunun aydınlanması ve işyerinde ki bu tip usulsüz davranışların son bulması için çaba içerisin de olacaklarını belirtti. 
Körfez’de bulunan dünya çapında faaliyet sürdüren DP World’un Yarımca Limanı’nda işçi kıyımı yaşandı.

Körfez’de  bulunan dünya çapında faaliyet sürdüren DP World’un Yarımca Limanı’nda işçi kıyımı yaşandı.  

Edinilen bilgilere göre DP World Yarımca Limanı’nda QC operatörlüğü yapan işçilerin iş sözleşmesinde bulunmamasına rağmen başka makineler kullandırılmak istendi, bunun için işçilerin iş tanımları değiştirilmek istendi. QC operatörlerine iletilen bilgi mesajında “Sizlerden farklı makineleri kullanmanızı talep etmekteyiz. Bu uygulama görev tanımıza eklenmiştir. Görev tanımlarınızın son hali sizlere vardiya amirleriniz tarafından ulaştırılacak olup, imzalayarak vardiya amirlerinize teslim etmenizi rica ederiz” denildi. 

Gelen bu mesaja tepki gösteren QC operatörleri iş güvenli bakımından da sözleşmelerine uygun şekilde çalışmalarının engellenmemesi gerektiğini ve başka makinelerin kullanmanın iş güvenliğini tehlikeye düşüreceğini belirtmelerine rağmen işveren vekillerinin ısrarından vazgeçmesini sağlayamadı. 

5 OPERATÖR TAZMİNATSIZ İŞTEN ATILDI

Edinilen bilgilere göre tüm operatörlerin karşı çıkmasına rağmen işçilerin ‘’işinizden olursunuz’’ tehdidi ile birçok operatör yaslara aykırı sözleşmeyi imzalamak durumunda kaldı. Tüm baskılara rağmen imzalamayan 5 QC operatörü ise işten atıldı. Üstelik QC operatörleri tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

İŞÇİLER YARGIYA BAŞVURACAK

İşten çıkarılan operatörler, kendilerine yasalara aykırı bir davranışın sergilendiğini ve konu ile ilgili yasal haklarını arayacaklarını belirtti. Avukatları ile görüşme yaptıklarını belirten işçiler işe iade davaları ile birlikte kötü niyet tazminatı da talep edeceklerini belirtti. Kendilerinin limanın kuruluşundan itibaren büyük emek harcadıklarını ve hiçbir iş disiplinini bozucu davranışlarının bulunmamasına rağmen yasal olmayan bir metne imza atmadıkları için işten atıldıklarını belirten işçiler yargı yolu ile işe döneceklerine inandıklarını belirtti. 

Ayrıca işlerinden atılan işçilerin yaşananları DP World’un İngiltere de bulunan merkezine de ilettiklerini ve konunun aydınlanması ve işyerinde ki bu tip usulsüz davranışların son bulması için çaba içerisin de olacaklarını belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.