Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Dilek Fazlıoğlu“Körfez yine şaşırtmadı”

EĞİTİM 09.06.2019 - 23:00, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2151+ kez okundu.
 

Dilek Fazlıoğlu“Körfez yine şaşırtmadı”

Eğitim İş Körfez Temsilciliği Başkanı Dilek FAZLIOĞLU basın açıklaması yaparak Körfez ilçe de eğitimcilerin mağdur edildiğini belirtti. Mağduriyetin sorumlularının kamuoyuna açıklanmasını da isteyen FAZLIOĞLU’nun açıklaması şöyle;

Eğitim İş Körfez Temsilciliği Başkanı Dilek FAZLIOĞLU basın açıklaması yaparak Körfez ilçe de eğitimcilerin mağdur edildiğini belirtti. Mağduriyetin sorumlularının kamuoyuna açıklanmasını da isteyen FAZLIOĞLU’nun açıklaması şöyle; “KÖRFEZ YİNE ŞAŞIRTMADI Hazine ve Maliye Bakanlığımızın Ramazan Bayramı öncesinde öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesi yönünde yazılı talimatı olduğu halde Kocaeli ilinin Körfez ilçesi yönetiminden sorumlu yetkilileri yine öğretmenleri mağdur ederek ek ders ücretlerini yatırmayı başaramamışlardır. Eğitim İş sendikası olarak ilçe yöneticilerini defalarca aramamıza rağmen sorumluluğu mal müdürlüğü üzerine atarak olaydan sıyrılma yolunu seçmişlerdir.   Herhangi bir açıklama yapılmaması da farklı  iddiaları gündeme taşımaktadır. Bu iddialara açıklamamızda değinmek istemiyoruz ama sorunun kaynağının ne olduğunun bizzat yetkili mercilerce açıklanmasının zaruriyet teşkil ettiğini de belirtmek istiyoruz. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de yetkili olan malum sendika yönetici  atamaları üzerine odaklanacağına öğretmenlerin mağduriyetini gidermeye çalışmalıydı ama her zamanki gibi bizi yanıltmayacak tavır sergiledi. Öğretmenler malum sendikadan tüm öğretmenleri ilgilendiren bu konuyla ilgilenmelerini beklemediklerini de sosyal medya üzerinden paylaşarak ‘öğretmen sorunlarıyla ilgilenmelerini düşünmek zaten mantıksız olurdu’ demektedirler.  Kocaelimizin 11 ilçesinde ücretler ayın 1’i itibariyle ödenirken ayın 9’u olmasına karşın Körfez ilçe de hala ödenmemiş olması farklı söylemlere sebep olmuştur. Mağdur olan bir çok üye öğretmenimiz ya bayram ziyaretlerinde bulunamamış yada ihtiyaçlarını borçla halletmeye çalışmıştır. Yaşatılan bu mağduriyetlerin vebalini kim üstlenecek diye merak ediyoruz.  Sendikamızın bu olayın takipçisi olacağını belirtiyor, her zaman yaptığımız gibi öğretmenlerin asıl sorunlarının takipçisi olacağımızı da ifade etmek istiyoruz.  
Eğitim İş Körfez Temsilciliği Başkanı Dilek FAZLIOĞLU basın açıklaması yaparak Körfez ilçe de eğitimcilerin mağdur edildiğini belirtti. Mağduriyetin sorumlularının kamuoyuna açıklanmasını da isteyen FAZLIOĞLU’nun açıklaması şöyle;

Eğitim İş Körfez Temsilciliği Başkanı Dilek FAZLIOĞLU basın açıklaması yaparak Körfez ilçe de eğitimcilerin mağdur edildiğini belirtti. Mağduriyetin sorumlularının kamuoyuna açıklanmasını da isteyen FAZLIOĞLU’nun açıklaması şöyle;

“KÖRFEZ YİNE ŞAŞIRTMADI

Hazine ve Maliye Bakanlığımızın Ramazan Bayramı öncesinde öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmesi yönünde yazılı talimatı olduğu halde Kocaeli ilinin Körfez ilçesi yönetiminden sorumlu yetkilileri yine öğretmenleri mağdur ederek ek ders ücretlerini yatırmayı başaramamışlardır. Eğitim İş sendikası olarak ilçe yöneticilerini defalarca aramamıza rağmen sorumluluğu mal müdürlüğü üzerine atarak olaydan sıyrılma yolunu seçmişlerdir.  

Herhangi bir açıklama yapılmaması da farklı  iddiaları gündeme taşımaktadır. Bu iddialara açıklamamızda değinmek istemiyoruz ama sorunun kaynağının ne olduğunun bizzat yetkili mercilerce açıklanmasının zaruriyet teşkil ettiğini de belirtmek istiyoruz.

Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de yetkili olan malum sendika yönetici  atamaları üzerine odaklanacağına öğretmenlerin mağduriyetini gidermeye çalışmalıydı ama her zamanki gibi bizi yanıltmayacak tavır sergiledi. Öğretmenler malum sendikadan tüm öğretmenleri ilgilendiren bu konuyla ilgilenmelerini beklemediklerini de sosyal medya üzerinden paylaşarak ‘öğretmen sorunlarıyla ilgilenmelerini düşünmek zaten mantıksız olurdu’ demektedirler. 

Kocaelimizin 11 ilçesinde ücretler ayın 1’i itibariyle ödenirken ayın 9’u olmasına karşın Körfez ilçe de hala ödenmemiş olması farklı söylemlere sebep olmuştur. Mağdur olan bir çok üye öğretmenimiz ya bayram ziyaretlerinde bulunamamış yada ihtiyaçlarını borçla halletmeye çalışmıştır. Yaşatılan bu mağduriyetlerin vebalini kim üstlenecek diye merak ediyoruz. 

Sendikamızın bu olayın takipçisi olacağını belirtiyor, her zaman yaptığımız gibi öğretmenlerin asıl sorunlarının takipçisi olacağımızı da ifade etmek istiyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.