Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Depremin Kaybolan Çocukları Film Oluyor

KÜLTÜR 18.07.2018 - 12:54, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2547+ kez okundu.
 

Depremin Kaybolan Çocukları Film Oluyor

Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve geçen yıllara rağmen unutulması mümkün olmayan 17 Ağustos 1999 depreminde “kaybolan ve hala bulunamayan çocukların hikayesini” anlatan “45 Saniye” isimli belgesel filmin çekimleriKocaeli’de başladı

  Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve geçen yıllara rağmen unutulması mümkün olmayan 17 Ağustos 1999 depreminde “kaybolan ve hala bulunamayan çocukların hikayesini” anlatan “45 Saniye” isimli belgesel filmin çekimleriKocaeli’de başladı. Bir yıllık ön hazırlık sonucu çekimlerine başlanan filmin yapımcısı ve yönetmeni“72 Numaralı Üsküdar” isimli belgesel filmi ile tanınan İzmitli yönetmen Berk Erözer. “45 Saniye” ismiyle beyaz perdeye aktarılacak olanfilm, deprem sırasında ve sonrasında kaybolup hala bulunamayan çocukları ve ailelerinin 19 senedir çocuklarını arama çabalarını, aile dramlarını, en uzun 45 saniyenin değiştirdiği ve asla eskisi gibi olmayan hayatlarını konu alıyor.Gölcük’te çekimlerine başlanan belgesel filmin çalışmaları 6 ay sürecek ve depremin 20. yılında hazır hale getirilecek. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve  45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki deprem Türkiye'nin bugüne kadar gördüğü en büyük doğal afetlerden biri olarak tarihteki yerini aldı. Resmi verilere göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybederken on binlerce kişi yaralandı. Depremden sonra onlarca çocuk ortadan kayboldu. Kimisinin organ mafyası tarafından kaçırıldığı iddia edildi, kimisinin ise evlatlık edinildiği. Aradan geçen onca seneye rağmen çocuklarına ulaşamayan aileler şehir şehir çocuklarının izini sürerek,  mezar mezar dolaşarak çocuklarını aradılar ama bulamadılar. Aradan geçen 19 seneye rağmen aileler çocuklarına kavuşacakları günün umuduyla yaşıyorlar.  
Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve geçen yıllara rağmen unutulması mümkün olmayan 17 Ağustos 1999 depreminde “kaybolan ve hala bulunamayan çocukların hikayesini” anlatan “45 Saniye” isimli belgesel filmin çekimleriKocaeli’de başladı

 

Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve geçen yıllara rağmen unutulması mümkün olmayan 17 Ağustos 1999 depreminde “kaybolan ve hala bulunamayan çocukların hikayesini” anlatan “45 Saniye” isimli belgesel filmin çekimleriKocaeli’de başladı.

Bir yıllık ön hazırlık sonucu çekimlerine başlanan filmin yapımcısı ve yönetmeni“72 Numaralı Üsküdar” isimli belgesel filmi ile tanınan İzmitli yönetmen Berk Erözer.

“45 Saniye” ismiyle beyaz perdeye aktarılacak olanfilm, deprem sırasında ve sonrasında kaybolup hala bulunamayan çocukları ve ailelerinin 19 senedir çocuklarını arama çabalarını, aile dramlarını, en uzun 45 saniyenin değiştirdiği ve asla eskisi gibi olmayan hayatlarını konu alıyor.Gölcük’te çekimlerine başlanan belgesel filmin çalışmaları 6 ay sürecek ve depremin 20. yılında hazır hale getirilecek.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen ve  45 saniye süren 7.4 büyüklüğündeki deprem Türkiye'nin bugüne kadar gördüğü en büyük doğal afetlerden biri olarak tarihteki yerini aldı. Resmi verilere göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybederken on binlerce kişi yaralandı. Depremden sonra onlarca çocuk ortadan kayboldu. Kimisinin organ mafyası tarafından kaçırıldığı iddia edildi, kimisinin ise evlatlık edinildiği. Aradan geçen onca seneye rağmen çocuklarına ulaşamayan aileler şehir şehir çocuklarının izini sürerek,  mezar mezar dolaşarak çocuklarını aradılar ama bulamadılar. Aradan geçen 19 seneye rağmen aileler çocuklarına kavuşacakları günün umuduyla yaşıyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.