Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

CHP'li Başkan Yıldız, Söğüt'ü eleştirdi

SİYASET 20.08.2020 - 00:20, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2670+ kez okundu.
 

CHP'li Başkan Yıldız, Söğüt'ü eleştirdi

Körfez Belediyesi tarafından gecikmeli olarak yapılan bir yıl değerlendirme programı sonrasında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Körfez ilçe Başkanı Bülent Yıldız, Başkan Söğüt'ü eleştiri yağmuruna tuttu.

Körfez Belediyesi tarafından gecikmeli olarak yapılan bir yıl değerlendirme programı sonrasında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi  Körfez ilçe Başkanı Bülent Yıldız, Başkan Söğüt'ü  eleştiri yağmuruna tuttu. CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız'ın yazılı basın açıklaması Kamuoyunun bilgisine; 18.8.2020 tarihinde gerçekleşmiş olan Körfez Belediyesinin Bir Yıllık Değerlendirme Etkinliğine katılım sağladık. Zira ilçemiz belediyesinin, 1 yıllık süreçte hangi faaliyetler içinde bulunduğu ve bu faaliyetlere ne kadar kaynak aktarımı yapmış olduğunu ve bilanço hesabını görmek istemiştik. Zira bahsi geçen veriler, meclis üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşılmadığı için bu konuda derin bir bilinmezlik içindeydik. Belediye yönetiminden, düzenlemiş olduğu bu etkinlikte, bu cevapsız sorulara makul cevaplar vereceğini umarak etkinlikte CHP olarak yerimizi aldık.   Ancak üzülerek belirtiyoruz ki; mevcut belediye yönetimi, bu sorulara elle tutulur hiçbir cevap verememiştir. Etkinlikteki slayt gösteriminde büyük çoğunlukla görsel veriler kullanılmış, belediyenin toplam harcamalarının ne kadar olduğu? Belediye kaynaklarından dışarıya yapılmış olan ödemelerinin ne kadar olduğu? gibi önemli sorulara, belgeli dayanağı olan cevaplar maalesef verilmemiştir. Oysa yüzlerce çalışanı olan Körfez Belediyesi’nin, bilançosunun sunumu yapmak, çok zor olmasa gerek diye düşünmekteyiz.   Konu ile alakalı slayt gösterisini bizzatihi yöneten başkan Söğüt, toplam harcamaları “yaklaşık 35-40 milyon civarı bir rakam olarak” dile getirmiştir. Milyonlarca insanın açlık sınırında yaşadığı ve ekonomik olarak zor günlerden geçen ülkemizde, bir ilçe belediyesinin 5 milyon TL’yi yuvarlayarak halka izahat vermesi kabul edilemez. Halka, yine halkın olan her kuruş parası, belgeleri ile sunulur. Belediyeyi yönetenlerin, slaytlarda sunduğu görsellere bilboardlardan zaten aşinayız.   CHP Körfez İlçe Örgütü olarak; böylesi bir tavrı doğru bulmuyor, sayın başkan ve yönetiminden, belediyenin bir senelik bilançosunu, Körfez Halkının tümüne şeffaf ve belgelere dayanağı olacak şekilde açıklamasını talep ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla...
Körfez Belediyesi tarafından gecikmeli olarak yapılan bir yıl değerlendirme programı sonrasında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Körfez ilçe Başkanı Bülent Yıldız, Başkan Söğüt'ü eleştiri yağmuruna tuttu.

Körfez Belediyesi tarafından gecikmeli olarak yapılan bir yıl değerlendirme programı sonrasında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi  Körfez ilçe Başkanı Bülent Yıldız, Başkan Söğüt'ü  eleştiri yağmuruna tuttu.

CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız'ın yazılı basın açıklaması

Kamuoyunun bilgisine;

18.8.2020 tarihinde gerçekleşmiş olan Körfez Belediyesinin Bir Yıllık Değerlendirme Etkinliğine katılım sağladık. Zira ilçemiz belediyesinin, 1 yıllık süreçte hangi faaliyetler içinde bulunduğu ve bu faaliyetlere ne kadar kaynak aktarımı yapmış olduğunu ve bilanço hesabını görmek istemiştik. Zira bahsi geçen veriler, meclis üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşılmadığı için bu konuda derin bir bilinmezlik içindeydik. Belediye yönetiminden, düzenlemiş olduğu bu etkinlikte, bu cevapsız sorulara makul cevaplar vereceğini umarak etkinlikte CHP olarak yerimizi aldık.

 

Ancak üzülerek belirtiyoruz ki; mevcut belediye yönetimi, bu sorulara elle tutulur hiçbir cevap verememiştir. Etkinlikteki slayt gösteriminde büyük çoğunlukla görsel veriler kullanılmış, belediyenin toplam harcamalarının ne kadar olduğu? Belediye kaynaklarından dışarıya yapılmış olan ödemelerinin ne kadar olduğu? gibi önemli sorulara, belgeli dayanağı olan cevaplar maalesef verilmemiştir. Oysa yüzlerce çalışanı olan Körfez Belediyesi’nin, bilançosunun sunumu yapmak, çok zor olmasa gerek diye düşünmekteyiz.

 

Konu ile alakalı slayt gösterisini bizzatihi yöneten başkan Söğüt, toplam harcamaları “yaklaşık 35-40 milyon civarı bir rakam olarak” dile getirmiştir. Milyonlarca insanın açlık sınırında yaşadığı ve ekonomik olarak zor günlerden geçen ülkemizde, bir ilçe belediyesinin 5 milyon TL’yi yuvarlayarak halka izahat vermesi kabul edilemez. Halka, yine halkın olan her kuruş parası, belgeleri ile sunulur. Belediyeyi yönetenlerin, slaytlarda sunduğu görsellere bilboardlardan zaten aşinayız.

 

CHP Körfez İlçe Örgütü olarak; böylesi bir tavrı doğru bulmuyor, sayın başkan ve yönetiminden, belediyenin bir senelik bilançosunu, Körfez Halkının tümüne şeffaf ve belgelere dayanağı olacak şekilde açıklamasını talep ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.