Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

CHP, Çölyaklı çocuklar için kolları sıvadı

SİYASET 08.09.2018 - 14:45, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1852+ kez okundu.
 

CHP, Çölyaklı çocuklar için kolları sıvadı

Çölyak hastası çocukların okul kantinlerinde glutenli besin bulabilmesi için kolları sıvayan CHP’liler önceki gün İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Bakkallar Büfeciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti

Çölyak hastası çocukların okul kantinlerinde glutenli besin bulabilmesi için kolları sıvayan CHP’liler önceki gün İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Bakkallar Büfeciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit ilçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit ilçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök ile birlikte, Kocaeli’de öğrenim gören Çölyak hastası çocukların okullarda düzgün beslenebilmesi için kurumlar arası köprü oldu. Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar ve yönetiminin CHP İzmit ilçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek Çölyaklı çocukların durumlarını bildirmesi üzerine kollarını sıvayan CHP’liler İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen ve Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Bayram Kütük ve yönetimini ziyaret etti. HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI İlk olarak İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen’i ziyaret eden CHP’li heyet, 2018-19 eğitim ve öğretim yılına başlayacak olan ilk ve orta öğretim çağındaki çocukların okul kantinlerinde glutensiz gıdaların bulunması gerektiğine dikkat çekti. CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Çölyak hastası çocukların velileri, evlatlarının okullardaki beslenmesinden oldukça endişeli. Hem sağlıkları hem de okuldaki derslerinden geri kalmaları konusunda endişeleri bulunuyor. Biz de bu endişeleri çok iyi anlıyoruz. Onların evlatları bizim de evladımız. Aslında o çocuklar aynı zamanda Kocaeli’nin evlatları ve Türkiye’nin de geleceği. Onlar için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen ise gerekli temasların kurulacağını ve çalışma yapacaklarını kaydetti. KANTİNLERDE GLUTENSİZ GIDALAR SATILABİLİR CHP’li heyetin ikinci durağı ise Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Bayram Kütük ve yönetimi oldu. Başkan Kütük ve yönetimini makamında ziyaret eden CHP İzmit ilçe Başkanı Hakan Çakar Çölyak hastası öğrenciler için okul kantinlerinde glutensiz gıda bulundurmanın öneminden bahsetti. Başkan Çakar, “Okullarda çocuklar kantinlerde glutensiz gıda bulabilmesi bizim için çok elzem bir konu” dedi. Milletvekili Hürriyet ise hangi okulda kaç Çölyak hastası öğrenci bulunduğunun belirlenmesinin ardından kantincileri de kapsayan odanın, bu kantinlere bu tür gıdaların satılması konusunda ricacı olabileceğini söyledi. Oda Başkanı Kütük ise bazı velilerin kendilerine çocukları için ulaştığını ancak bunların kişisel bazda olduğunu söyleyerek, seve seve bir işbirliği içerisinde bulunabileceklerini kaydetti.
Çölyak hastası çocukların okul kantinlerinde glutenli besin bulabilmesi için kolları sıvayan CHP’liler önceki gün İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Bakkallar Büfeciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti

Çölyak hastası çocukların okul kantinlerinde glutenli besin bulabilmesi için kolları sıvayan CHP’liler önceki gün İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Bakkallar Büfeciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti

TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit ilçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit ilçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök ile birlikte, Kocaeli’de öğrenim gören Çölyak hastası çocukların okullarda düzgün beslenebilmesi için kurumlar arası köprü oldu. Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar ve yönetiminin CHP İzmit ilçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek Çölyaklı çocukların durumlarını bildirmesi üzerine kollarını sıvayan CHP’liler İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen ve Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Bayram Kütük ve yönetimini ziyaret etti.

HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

İlk olarak İzmit ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen’i ziyaret eden CHP’li heyet, 2018-19 eğitim ve öğretim yılına başlayacak olan ilk ve orta öğretim çağındaki çocukların okul kantinlerinde glutensiz gıdaların bulunması gerektiğine dikkat çekti. CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Çölyak hastası çocukların velileri, evlatlarının okullardaki beslenmesinden oldukça endişeli. Hem sağlıkları hem de okuldaki derslerinden geri kalmaları konusunda endişeleri bulunuyor. Biz de bu endişeleri çok iyi anlıyoruz. Onların evlatları bizim de evladımız. Aslında o çocuklar aynı zamanda Kocaeli’nin evlatları ve Türkiye’nin de geleceği. Onlar için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen ise gerekli temasların kurulacağını ve çalışma yapacaklarını kaydetti.

KANTİNLERDE GLUTENSİZ GIDALAR SATILABİLİR

CHP’li heyetin ikinci durağı ise Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Bayram Kütük ve yönetimi oldu. Başkan Kütük ve yönetimini makamında ziyaret eden CHP İzmit ilçe Başkanı Hakan Çakar Çölyak hastası öğrenciler için okul kantinlerinde glutensiz gıda bulundurmanın öneminden bahsetti. Başkan Çakar, “Okullarda çocuklar kantinlerde glutensiz gıda bulabilmesi bizim için çok elzem bir konu” dedi. Milletvekili Hürriyet ise hangi okulda kaç Çölyak hastası öğrenci bulunduğunun belirlenmesinin ardından kantincileri de kapsayan odanın, bu kantinlere bu tür gıdaların satılması konusunda ricacı olabileceğini söyledi. Oda Başkanı Kütük ise bazı velilerin kendilerine çocukları için ulaştığını ancak bunların kişisel bazda olduğunu söyleyerek, seve seve bir işbirliği içerisinde bulunabileceklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.