Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Cezaevinde duygu yüklü Anneler Günü

YAŞAM 14.05.2018 - 22:59, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2662+ kez okundu.
 

Cezaevinde duygu yüklü Anneler Günü

Hayata Dönüş Derneği, Anneler Günü’nü Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kadınlarla beraber kutladı. Duygu yüklü anların yaşadığı etkinlikte çocuklar da anneleri için hazırladığı şiirlerini okudu, şarkılarını söyledi

Hayata Dönüş Derneği, Anneler Günü’nü Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kadınlarla beraber kutladı. Duygu yüklü anların yaşadığı etkinlikte çocuklar da anneleri için hazırladığı şiirlerini okudu, şarkılarını söyledi İzmit’te faaliyet gösteren Hayata Dönüş Derneği (HAYÖD), çocuklarıyla beraber cezaevinde kalan hükümlü anneleri unutmadı. Daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle cezaevinde harika bir etkinlik yapan ve anneleriyle kalan çocuklara bayramı yaşatan HAYÖD ekibi, Anneler Günü nedeniyle yine kurumun psikososyal servisiyle beraber cezaevinde program düzenledi. Kocaeli Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleşen etkinliğe konuk olarak katılan şair Deniz İnan annesi için yazdığı şiirini seslendirirken, HAYÖD Başkan Yardımcısı Sevinç Korkmaz ise Kocaeli Yazarlar Atölyesi yazarlarının annelerine yazdığı mektupları okudu. Programda konuşma yapan HAYÖD Başkanı Nezahat Erok da, bir anne olarak çok duygulandığını dile getirerek cezaevindeki annelerle beraber olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER Erok, kurum psikologu Sinem Çetin ile anneler için daha birçok program düzenleyeceklerini kaydetti. Konuşmasında Nene Hatun projesinden de bahseden Erok, 40 yaş üstü kadınlardan kurulan ekip üyelerinin azimle her provaya katıldığını, Türkiye’nin tüm yöresel oyunlarını kapsayan bu proje ile dünyaya açıldıklarını, kadın hükümlüleri de tahliye sonrası aralarında görmek istediklerini belirtti. Konuşmaların ardından kurum kreş öğrencilerinin tüm anneler için hazırladığı şiirler ve şarkılar izleyen herkesi duygulandırdı. Program, HAYÖD Nene Hatun Folklor Ekibi’nin muhteşem gösterisiyle devam etti. Program sonunda takı, dikiş ve nakış atölyelerini gezen konuklar, hükümlü kadınlarla sohbet ederek el emeği göz nuru ürünlerini inceleme ve satın alma fırsatı buldu.  
Hayata Dönüş Derneği, Anneler Günü’nü Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kadınlarla beraber kutladı. Duygu yüklü anların yaşadığı etkinlikte çocuklar da anneleri için hazırladığı şiirlerini okudu, şarkılarını söyledi

Hayata Dönüş Derneği, Anneler Günü’nü Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kadınlarla beraber kutladı. Duygu yüklü anların yaşadığı etkinlikte çocuklar da anneleri için hazırladığı şiirlerini okudu, şarkılarını söyledi

İzmit’te faaliyet gösteren Hayata Dönüş Derneği (HAYÖD), çocuklarıyla beraber cezaevinde kalan hükümlü anneleri unutmadı. Daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle cezaevinde harika bir etkinlik yapan ve anneleriyle kalan çocuklara bayramı yaşatan HAYÖD ekibi, Anneler Günü nedeniyle yine kurumun psikososyal servisiyle beraber cezaevinde program düzenledi. Kocaeli Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleşen etkinliğe konuk olarak katılan şair Deniz İnan annesi için yazdığı şiirini seslendirirken, HAYÖD Başkan Yardımcısı Sevinç Korkmaz ise Kocaeli Yazarlar Atölyesi yazarlarının annelerine yazdığı mektupları okudu. Programda konuşma yapan HAYÖD Başkanı Nezahat Erok da, bir anne olarak çok duygulandığını dile getirerek cezaevindeki annelerle beraber olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER

Erok, kurum psikologu Sinem Çetin ile anneler için daha birçok program düzenleyeceklerini kaydetti. Konuşmasında Nene Hatun projesinden de bahseden Erok, 40 yaş üstü kadınlardan kurulan ekip üyelerinin azimle her provaya katıldığını, Türkiye’nin tüm yöresel oyunlarını kapsayan bu proje ile dünyaya açıldıklarını, kadın hükümlüleri de tahliye sonrası aralarında görmek istediklerini belirtti. Konuşmaların ardından kurum kreş öğrencilerinin tüm anneler için hazırladığı şiirler ve şarkılar izleyen herkesi duygulandırdı. Program, HAYÖD Nene Hatun Folklor Ekibi’nin muhteşem gösterisiyle devam etti. Program sonunda takı, dikiş ve nakış atölyelerini gezen konuklar, hükümlü kadınlarla sohbet ederek el emeği göz nuru ürünlerini inceleme ve satın alma fırsatı buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.