Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Cengiz Sarıbay, başarısız olduğunu kabul etti

SİYASET 22.09.2018 - 13:13, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1919+ kez okundu.
 

Cengiz Sarıbay, başarısız olduğunu kabul etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, yerel seçim çalışmalarını konuşmak üzere toplantı düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, yerel seçim çalışmalarını konuşmak üzere toplantı düzenledi. Toplantıya CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın yanı sıra Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, il Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Eski Milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan, Hikmet Erenkaya, Bekir Yurdagül, Erol Köse, eski İl Başkanları Nadir Nadi Birok, İbrahim Aydın, Rıdvan Alkan, Necati Çakır, Keramettin Gençtürk, Yalçın Kuşkan, Cihat Altınyuva, Bozkurt Uslu, eski Belediye Başkanları Selahattin Altınkaya, Çetin Doyuran, Ertuğrul Akalın, Tuğran Sarı, Mehmet Emin Akın, Cevdet Şahin, Kenan Evin, ilçe başkanları, il yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya katılım göstermedi. KİMSENİN BEN DEMEMESİ LAZIM Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bu parti hepimizin. Baktığım zaman CHP’nin 40 ile 50 senesinin hafızası burada. 50 seneden beri bu partiye, Kocaeli’de aday olan, hizmet eden insanlar var. Biz bu partiyi nasıl bu hale getirdiysek, bu halden çıkartmak zorundayız. Kimsenin ben dememesi lazım. En iyi oyu almamız, en iyi adayı belirlememiz lazım. Memleket avucumuzun içinden kaydı gidiyor. Biz hala o onu dedi, bu bunu dedi yarışı içerisindeyiz. Kimin ne açığını bulabilirizin çabası içerisindeyiz. Ben burada bulunan İl Başkanlarıma, Belediye Başkanlarıma akıl verme haddinde değilim” ifadelerini kullandı. BENİM BAŞARISIZLIĞIM 24 Haziran seçimleri sonrasında elimiz kolumuz kırıldı diyen Sarıbay, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci tura taşıyamadık. Milletvekili sayımızı arttıramadık, milletvekili sayısı artmasına rağmen. Bu benim başarısızlığım olsun. Yerel seçimlerde kazanacağız. En büyük sıkıntımız elimizde belediye başkanlığı olmaması. Gençler, kadınlar işsiz. Belediye Başkanlığı alacağız. Başka çaremiz yok. Bu partiye insanların öbek öbek gelmesi lazım. Gençler geliyor, çalışıyor, 3 gün sonra kaydımı silin diyorlar. Biz CHP’liyiz diye bizi işe almıyorlar diyorlar” şeklinde konuştu. BUGÜN DİNLEMEYE GELDİK Son olarak Sarıbay, “Aday belirlemeyle ilgili bir yöntem bulmak için buradayız. Adaylık düşünen varsa söyleyebilir. Ben önseçim istiyorum. İstemeyen arkadaşlarımız varsa söyleyebilir. Bazı ilçelerde kesinlikle önseçim yapmamız gerekiyor. İlçe Başkanlarımızın önerilerinizi bekliyorum. Biz bugün böyle böyle olsun demeye değil, dinlemeye geldik. Pazartesi günü Ankara’ya gideceğim. Buradan aldığım fikir, fikrimi değiştirebilir. Buradan çıkan sonuçları genel başkanımıza ileteceğim” diyerek sözlerini sonlandırdı.                             
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, yerel seçim çalışmalarını konuşmak üzere toplantı düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, yerel seçim çalışmalarını konuşmak üzere toplantı düzenledi.

Toplantıya CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın yanı sıra Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, il Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, Eski Milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan, Hikmet Erenkaya, Bekir Yurdagül, Erol Köse, eski İl Başkanları Nadir Nadi Birok, İbrahim Aydın, Rıdvan Alkan, Necati Çakır, Keramettin Gençtürk, Yalçın Kuşkan, Cihat Altınyuva, Bozkurt Uslu, eski Belediye Başkanları Selahattin Altınkaya, Çetin Doyuran, Ertuğrul Akalın, Tuğran Sarı, Mehmet Emin Akın, Cevdet Şahin, Kenan Evin, ilçe başkanları, il yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya katılım göstermedi.

KİMSENİN BEN DEMEMESİ LAZIM

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bu parti hepimizin. Baktığım zaman CHP’nin 40 ile 50 senesinin hafızası burada. 50 seneden beri bu partiye, Kocaeli’de aday olan, hizmet eden insanlar var. Biz bu partiyi nasıl bu hale getirdiysek, bu halden çıkartmak zorundayız. Kimsenin ben dememesi lazım. En iyi oyu almamız, en iyi adayı belirlememiz lazım. Memleket avucumuzun içinden kaydı gidiyor. Biz hala o onu dedi, bu bunu dedi yarışı içerisindeyiz. Kimin ne açığını bulabilirizin çabası içerisindeyiz. Ben burada bulunan İl Başkanlarıma, Belediye Başkanlarıma akıl verme haddinde değilim” ifadelerini kullandı.

BENİM BAŞARISIZLIĞIM

24 Haziran seçimleri sonrasında elimiz kolumuz kırıldı diyen Sarıbay, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci tura taşıyamadık. Milletvekili sayımızı arttıramadık, milletvekili sayısı artmasına rağmen. Bu benim başarısızlığım olsun. Yerel seçimlerde kazanacağız. En büyük sıkıntımız elimizde belediye başkanlığı olmaması. Gençler, kadınlar işsiz. Belediye Başkanlığı alacağız. Başka çaremiz yok. Bu partiye insanların öbek öbek gelmesi lazım. Gençler geliyor, çalışıyor, 3 gün sonra kaydımı silin diyorlar. Biz CHP’liyiz diye bizi işe almıyorlar diyorlar” şeklinde konuştu.

BUGÜN DİNLEMEYE GELDİK

Son olarak Sarıbay, “Aday belirlemeyle ilgili bir yöntem bulmak için buradayız. Adaylık düşünen varsa söyleyebilir. Ben önseçim istiyorum. İstemeyen arkadaşlarımız varsa söyleyebilir. Bazı ilçelerde kesinlikle önseçim yapmamız gerekiyor. İlçe Başkanlarımızın önerilerinizi bekliyorum. Biz bugün böyle böyle olsun demeye değil, dinlemeye geldik. Pazartesi günü Ankara’ya gideceğim. Buradan aldığım fikir, fikrimi değiştirebilir. Buradan çıkan sonuçları genel başkanımıza ileteceğim” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

mask

mask

 

mask

 

mask

 

 

mask

 

 

mask

 
 

mask

 

mask

 

mask

 

 

mask

mask

mask

mask

 

mask

 

mask

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.