Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Bu Mekanlarda Hes Uygulaması Zorunlu

SAĞLIK 25.08.2020 - 10:28, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2806+ kez okundu.
 

Bu Mekanlarda Hes Uygulaması Zorunlu

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile “Covid-19 riskini azaltmak için kamu kurumlarına girişlerin Hayat Eve Sığar (HES) kodu veya GBT sorgulaması ile yapılması” ve “Düğün salonu, otel, misafirhane, sosyal tesisler, restoran, çay bahçesi gibi işletmelerde gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet vb. toplu organizasyonlarda davetlilerin salonlara “Hayat Eve Sığar (HES)” kodu sorgulaması ile alınması” kararlarının ardından vatandaşlar HES kodunun nasıl alınacağı sorusunun yanıtlarını araştırıyor.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile “Covid-19 riskini azaltmak için kamu kurumlarına girişlerin Hayat Eve Sığar (HES) kodu veya GBT sorgulaması ile yapılması”  ve “Düğün salonu, otel, misafirhane, sosyal tesisler, restoran, çay bahçesi gibi işletmelerde gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet vb. toplu organizasyonlarda davetlilerin salonlara “Hayat Eve Sığar (HES)” kodu sorgulaması ile alınması” kararlarının ardından vatandaşlar HES kodunun nasıl alınacağı sorusunun yanıtlarını araştırıyor. HES NEDİR? HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşılmasına yarayan bir koddur. Paylaşılan HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabiliyor. Bu uygulamaya https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/  adresinden ulaşılabiliyor. HES KODU NASIL ALINIR? HES kodu; telefondan Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ve 2023 kısa numarasına gönderilen SMS ile alınabiliyor. Mesaj yoluyla almak için cep telefonunuzdan mesaj metnine HES yazarak, aralarında boşluk ile sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS gönderilmesi yeterli oluyor. Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek alabiliyor. T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS göndererek HES koduna ulaşabiliyor. E-Devlet üzerinden HES kodu almak için ise; e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirebiliyor. Aynı zamanda 18 yaş altı çocuklar için de HES kodu SMS ile oluşturulabiliyor. Nasıl Kullanılır? Üretilen HES kodları kurum ya da kişilerle doğrudan veya mobil uygulama üzerinden paylaşılabiliyor. Kurum ya da kişiler, paylaşılan HES kodlarını sorgulayarak Covid-19 açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını sorgulayabilir durumda. Aynı şekilde sizinle paylaşılan HES kodları uygulama üzerinden sorgulatılarak, risk durumları görülebiliyor. Yeni koronavirüsün yayılmasını durdurmaya yönelik tedbirlere destek olmak, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı belirlemek adına ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararlarına uygun davranmak için herkesin HES kodunu alması gerekiyor.  
Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile “Covid-19 riskini azaltmak için kamu kurumlarına girişlerin Hayat Eve Sığar (HES) kodu veya GBT sorgulaması ile yapılması” ve “Düğün salonu, otel, misafirhane, sosyal tesisler, restoran, çay bahçesi gibi işletmelerde gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet vb. toplu organizasyonlarda davetlilerin salonlara “Hayat Eve Sığar (HES)” kodu sorgulaması ile alınması” kararlarının ardından vatandaşlar HES kodunun nasıl alınacağı sorusunun yanıtlarını araştırıyor.

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile “Covid-19 riskini azaltmak için kamu kurumlarına girişlerin Hayat Eve Sığar (HES) kodu veya GBT sorgulaması ile yapılması”  ve “Düğün salonu, otel, misafirhane, sosyal tesisler, restoran, çay bahçesi gibi işletmelerde gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet vb. toplu organizasyonlarda davetlilerin salonlara “Hayat Eve Sığar (HES)” kodu sorgulaması ile alınması” kararlarının ardından vatandaşlar HES kodunun nasıl alınacağı sorusunun yanıtlarını araştırıyor.

HES NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşılmasına yarayan bir koddur. Paylaşılan HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabiliyor. Bu uygulamaya https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/  adresinden ulaşılabiliyor.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu; telefondan Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ve 2023 kısa numarasına gönderilen SMS ile alınabiliyor. Mesaj yoluyla almak için cep telefonunuzdan mesaj metnine HES yazarak, aralarında boşluk ile sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS gönderilmesi yeterli oluyor.

Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek alabiliyor.

T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS göndererek HES koduna ulaşabiliyor.

E-Devlet üzerinden HES kodu almak için ise; e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Aynı zamanda 18 yaş altı çocuklar için de HES kodu SMS ile oluşturulabiliyor.

Nasıl Kullanılır?

Üretilen HES kodları kurum ya da kişilerle doğrudan veya mobil uygulama üzerinden paylaşılabiliyor. Kurum ya da kişiler, paylaşılan HES kodlarını sorgulayarak Covid-19 açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını sorgulayabilir durumda. Aynı şekilde sizinle paylaşılan HES kodları uygulama üzerinden sorgulatılarak, risk durumları görülebiliyor.

Yeni koronavirüsün yayılmasını durdurmaya yönelik tedbirlere destek olmak, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı belirlemek adına ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararlarına uygun davranmak için herkesin HES kodunu alması gerekiyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.