Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Başkan Söğüt, Nazende Şirketini Neden Kurduklarını Açıkladı

GÜNDEM 04.07.2020 - 13:27, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1951+ kez okundu.
 

Başkan Söğüt, Nazende Şirketini Neden Kurduklarını Açıkladı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt mevcut iki şirketten sonra üçüncü şirket olarak kurulan Nazende İşletmecilik Gıda Ltd. Şti şirketini neden kurduklarını belediye meclis toplantısında açıkladı

Evlere şenlik bir açıklama yapan Şener Söğüt şirketi kar edip etmeyeceğini görmek için şirket kurduklarını dile getirdi. Körfez Belediyesi tarafından mevcut 2 şirketten sonra 3. Olarak kurulan Nazende İşletmecilik Gıda Limited Şirketi, belediye Temmuz ayı meclis toplantısı sırasında gündeme geldi. Gündem maddeleri sonrasında söz alan Meclis Üyesi Erkan Uygun, şirketin kuruluş amacını, alınan personelin hangi kriterler göz önüne alınarak seçildiğini sordu. CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun şirket ile ilgili yaptığı konuşmasında, “ Körfez Belediyesi'nin Yarpaş A.Ş ve Körpaş A.Ş olmak üzere hali hazırda iki şirketi var. Yarpaş A.Ş, SSK ve Vergi borçlarından dolayı faaliyet yapamayan ama kapatılamayan ve buna rağmen 14 personeli 5 yöneticisi olan bir şirkettir.   Hiçbir işlevi olmamasına rağmen ne hikmetse 14 çalışanı olan bu şirkette, sırf huzur hakkı almaları için 5 kişiyi yönetim kuruluna atadınız. Körpaş A.Ş ise sizin de başında bulunduğunuz ve huzur hakkı aldığınız şirketinizdir. Size soruyoruz! Belediyenin iki şirketi yetmedi mi 25.06.2020 tarihinde NAZANDE İŞLETMECİLİK GIDA LTD ŞTİ şirketini kurma gereği duydunuz? Yeni şirketin kurulma amacı tam olarak nedir, Yeni şirketin faaliyet konusunu neden 20 tane iş kolu ile geniş tuttunuz? Yeni şirket üzerinden Belediye'ye her türlü ürün satacağından şirketler meclis denetleme komisyonu tarafından incelenemeyecektir.   Batık olan şirketlere bir yenisini daha mı ekleyeceksiniz? Yeni kurduğunuz şirkete işçi alımını hangi kriterlere göre yapacaksınız, Liyakata önem verecek misiniz, yoksa partizanlık yapmaya devam mı edeceksiniz?” Uygun’un sözlerine yanıt veren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt şu ifadeleri kullandı: “Nazende ile alakalı geçmişte KHK çıktığında belediyeler şirketini kurdu ve ikinci şirketiyle yola devam etti. Biz bunu KÖRPAŞ olarak değerlendirdik.  Fırın, parke, bordur, belediyeye hizmet veren tüm arkadaşlar KÖRPAŞ’ta. Biz de kar zarar durumunu daha iyi görebilmek için kurduk. Yazın ve kışın işçi sayısı değişiyor.  Sürekli istihdam etsek ekonomik yük artacak. Erkan Bey’in saydığı birçok hizmeti ayıralım. Burada daha rahat kar zarar durumunu görelim. KÖRPAŞ’ta belediyenin maaşını ödediği elemanlar kalsın dedik. Mantıklı olacağını düşündük. KÖRPAŞ’a Nazende adı altında bir şirket kurdurduk. Bu şirketin yönetiminde Selahattin Kabadayıoğlu, İbrahim Çırpan ve Ömer Güney var. Bu arkadaşlar diğer şirketten huzur haklarını aldığı için bu şirketten almayacaklar” dedi.
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt mevcut iki şirketten sonra üçüncü şirket olarak kurulan Nazende İşletmecilik Gıda Ltd. Şti şirketini neden kurduklarını belediye meclis toplantısında açıkladı

Evlere şenlik bir açıklama yapan Şener Söğüt şirketi kar edip etmeyeceğini görmek için şirket kurduklarını dile getirdi.
Körfez Belediyesi tarafından mevcut 2 şirketten sonra 3. Olarak kurulan Nazende İşletmecilik Gıda Limited Şirketi, belediye Temmuz ayı meclis toplantısı sırasında gündeme geldi.
Gündem maddeleri sonrasında söz alan 
Meclis Üyesi Erkan Uygun, şirketin kuruluş amacını, alınan personelin hangi kriterler göz önüne alınarak seçildiğini sordu.
CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun şirket ile ilgili yaptığı konuşmasında, “ Körfez Belediyesi'nin Yarpaş A.Ş ve Körpaş A.Ş olmak üzere hali hazırda iki şirketi var.
Yarpaş A.Ş, SSK ve Vergi borçlarından dolayı faaliyet yapamayan ama kapatılamayan ve buna rağmen 14 personeli 5 yöneticisi olan bir şirkettir.  
Hiçbir işlevi olmamasına rağmen ne hikmetse 14 çalışanı olan bu şirkette, sırf huzur hakkı almaları için 5 kişiyi yönetim kuruluna atadınız.
Körpaş A.Ş ise sizin de başında bulunduğunuz ve huzur hakkı aldığınız şirketinizdir. Size soruyoruz! Belediyenin iki şirketi yetmedi mi 25.06.2020 tarihinde NAZANDE İŞLETMECİLİK GIDA LTD ŞTİ şirketini kurma gereği duydunuz?
Yeni şirketin kurulma amacı tam olarak nedir, Yeni şirketin faaliyet konusunu neden 20 tane iş kolu ile geniş tuttunuz?
Yeni şirket üzerinden Belediye'ye her türlü ürün satacağından şirketler meclis denetleme komisyonu tarafından incelenemeyecektir.  
Batık olan şirketlere bir yenisini daha mı ekleyeceksiniz? Yeni kurduğunuz şirkete işçi alımını hangi kriterlere göre yapacaksınız, Liyakata önem verecek misiniz, yoksa partizanlık yapmaya devam mı edeceksiniz?”
Uygun’un sözlerine yanıt veren Körfez 
Belediye Başkanı Şener Söğüt şu ifadeleri kullandı: “Nazende ile alakalı geçmişte KHK çıktığında belediyeler şirketini kurdu ve ikinci şirketiyle yola devam etti. Biz bunu KÖRPAŞ olarak değerlendirdik. 
Fırın, parke, bordur, belediyeye hizmet veren tüm arkadaşlar KÖRPAŞ’ta. Biz de kar zarar durumunu daha iyi görebilmek için kurduk. Yazın ve kışın işçi sayısı değişiyor.
 Sürekli istihdam etsek ekonomik yük artacak. Erkan Bey’in saydığı birçok hizmeti ayıralım. Burada daha rahat kar zarar durumunu görelim.
KÖRPAŞ’ta belediyenin maaşını ödediği elemanlar kalsın dedik. Mantıklı olacağını düşündük. KÖRPAŞ’a Nazende adı altında bir şirket kurdurduk. Bu şirketin yönetiminde Selahattin Kabadayıoğlu, 
İbrahim Çırpan ve Ömer Güney var. Bu arkadaşlar diğer şirketten huzur haklarını aldığı için bu şirketten almayacaklar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.