Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Başkan Hürriyet milli servete sahip çıkıyor

GÜNDEM 18.11.2020 - 14:12, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2558+ kez okundu.
 

Başkan Hürriyet milli servete sahip çıkıyor

Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki üreten belediye İzmit Belediyesi, SEDAŞ’ın çalışma yapmaya yanaşmadığı karanlıklar içerisinde ki Alikahya Merkez Mahallesi Vezirhan Sokak’ta güneş enerjili sokak aydınlatma uygulamasıyla bir ilke imza attı

Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki üreten belediye İzmit Belediyesi, SEDAŞ’ın çalışma yapmaya yanaşmadığı karanlıklar içerisinde ki Alikahya Merkez Mahallesi Vezirhan Sokak’ta güneş enerjili sokak aydınlatma uygulamasıyla bir ilke imza attı Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki İzmit Belediyesi üreten bir belediye olarak çalışmalarına devam ederken vatandaşların sorunlarını hızlı bir şekilde çözüyor. İzmit Belediyesi, SEDAŞ’ın çalışma yapmaya yanaşmadığı karanlıklar içerisinde kalan Alikahya Merkez Mahallesi Vezirhan Sokak’ta güneş enerjili sokak aydınlatma uygulamasıyla bir ilke imza attı. Sabri Yalım Parkı’nın ardından Vezirhan Sokak’ta İzmit Belediyesinin kendi imkânlarıyla kurduğu 9 aydınlatma direğinden oluşan güneş enerjili sokak aydınlatma uygulaması İzmit’te bir ilk oldu. GÜNEŞ GECE DE AYDINLATIR Çalışma yapılmadan önce hiçbir sokak aydınlatması bulunmayan Vezirhan Sokak’ın, çevresinde yaşayan vatandaşların kullanmaya korktuğu yolda “Güneş gece de aydınlatır. Üstelik fatura da göndermez” mantığıyla uygulanan güneş enerjili aydınlatma sistemiyle bölgede yaşayan vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Özellikle geceleri kullanılmaktan oldukça çekinilen yolu artık günün her saati vatandaşlar hem yaya olarak hem de araçlarıyla rahatlıkla kullanabiliyor. 24 SAAT ENERJİ DEPOLUYOR Ayrıca bölgede uygulanan çalışmada birçok yenilikte yer alıyor. Hareket algılayıcı sensörlerin bulunduğu aydınlatma direkleriyle birlikte yolda kimse yokken yüzde 70 bir aydınlatma sağlanırken bir araç veya vatandaşın geçtiği sırada yüzde 100 bir enerji verilerek sokağın tamamen aydınlanması sağlanıyor. Normal olarak kullanıldığında da büyük bir tasarrufu olan güneş enerjisinin böylelikle daha da tasarruflu kullanılmasıyla güneş olmasa da 24 saat enerji depolanması sağlanıyor. BAŞKAN HÜRRİYET İNCELEDİ Önceki gün akşam saatlerinde İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Alikahya Merkez Mahallesi Muhtarı Recep Kahveci, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Sarıca ve ilgili birim müdürleri güneş enerjili aydınlatma projesi uygulama bölgesinde incelemelerde bulundu. ÜRETİMDE SÜREKLİLİK ENERJİDE TUTUMLA OLUR Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Hürriyet yaptığı açıklamalarda, “Üretimde süreklilik enerjide tutumla olur. Biz de Üreten Belediye İzmit Belediyesi olarak, sensörlü ve güneş enerjili sokak lambalarımızı kimse olmadığı zaman daha az enerji harcamasını, insan ve araç yoğunluğu olduğunda ise enerjinin artmasını sağladık” ifadelerinde bulundu. BU BİR BAŞLANGIÇ Enerjinin önemine değinen Başkan Hürriyet, “Gereksiz harcanan enerji kaybedilen emektir. Milli servet israfı yerine doğal enerji kaynaklarından faydalanmak gerek. Ayrıca olası bir depremde de elektrik kesintisi olmayacak, sokak hep aydınlık kalacak. Bu bir başlangıç. İnşallah imkânlarımız arttıkça bunu gibi projelerimizi de tüm İzmit’te yaygınlaştıracağız” dedi.
Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki üreten belediye İzmit Belediyesi, SEDAŞ’ın çalışma yapmaya yanaşmadığı karanlıklar içerisinde ki Alikahya Merkez Mahallesi Vezirhan Sokak’ta güneş enerjili sokak aydınlatma uygulamasıyla bir ilke imza attı

Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki üreten belediye İzmit Belediyesi, SEDAŞ’ın çalışma yapmaya yanaşmadığı karanlıklar içerisinde ki Alikahya Merkez Mahallesi Vezirhan Sokak’ta güneş enerjili sokak aydınlatma uygulamasıyla bir ilke imza attı

Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki İzmit Belediyesi üreten bir belediye olarak çalışmalarına devam ederken vatandaşların sorunlarını hızlı bir şekilde çözüyor. İzmit Belediyesi, SEDAŞ’ın çalışma yapmaya yanaşmadığı karanlıklar içerisinde kalan Alikahya Merkez Mahallesi Vezirhan Sokak’ta güneş enerjili sokak aydınlatma uygulamasıyla bir ilke imza attı. Sabri Yalım Parkı’nın ardından Vezirhan Sokak’ta İzmit Belediyesinin kendi imkânlarıyla kurduğu 9 aydınlatma direğinden oluşan güneş enerjili sokak aydınlatma uygulaması İzmit’te bir ilk oldu.

GÜNEŞ GECE DE AYDINLATIR

Çalışma yapılmadan önce hiçbir sokak aydınlatması bulunmayan Vezirhan Sokak’ın, çevresinde yaşayan vatandaşların kullanmaya korktuğu yolda “Güneş gece de aydınlatır. Üstelik fatura da göndermez” mantığıyla uygulanan güneş enerjili aydınlatma sistemiyle bölgede yaşayan vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Özellikle geceleri kullanılmaktan oldukça çekinilen yolu artık günün her saati vatandaşlar hem yaya olarak hem de araçlarıyla rahatlıkla kullanabiliyor.

24 SAAT ENERJİ DEPOLUYOR

Ayrıca bölgede uygulanan çalışmada birçok yenilikte yer alıyor. Hareket algılayıcı sensörlerin bulunduğu aydınlatma direkleriyle birlikte yolda kimse yokken yüzde 70 bir aydınlatma sağlanırken bir araç veya vatandaşın geçtiği sırada yüzde 100 bir enerji verilerek sokağın tamamen aydınlanması sağlanıyor. Normal olarak kullanıldığında da büyük bir tasarrufu olan güneş enerjisinin böylelikle daha da tasarruflu kullanılmasıyla güneş olmasa da 24 saat enerji depolanması sağlanıyor.

BAŞKAN HÜRRİYET İNCELEDİ

Önceki gün akşam saatlerinde İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Alikahya Merkez Mahallesi Muhtarı Recep Kahveci, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Sarıca ve ilgili birim müdürleri güneş enerjili aydınlatma projesi uygulama bölgesinde incelemelerde bulundu.

ÜRETİMDE SÜREKLİLİK ENERJİDE TUTUMLA OLUR

Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Hürriyet yaptığı açıklamalarda, “Üretimde süreklilik enerjide tutumla olur. Biz de Üreten Belediye İzmit Belediyesi olarak, sensörlü ve güneş enerjili sokak lambalarımızı kimse olmadığı zaman daha az enerji harcamasını, insan ve araç yoğunluğu olduğunda ise enerjinin artmasını sağladık” ifadelerinde bulundu.

BU BİR BAŞLANGIÇ

Enerjinin önemine değinen Başkan Hürriyet, “Gereksiz harcanan enerji kaybedilen emektir. Milli servet israfı yerine doğal enerji kaynaklarından faydalanmak gerek. Ayrıca olası bir depremde de elektrik kesintisi olmayacak, sokak hep aydınlık kalacak. Bu bir başlangıç. İnşallah imkânlarımız arttıkça bunu gibi projelerimizi de tüm İzmit’te yaygınlaştıracağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.